Data & informatie management traineeship

Waardevolle informatie is de sleutel tot succesvolle digitalisering, innovatie en transformatie. Ook voor de 4 grootste gemeenten in Nederland draagt investeren in een effectieve en efficiënte informatievoorziening bij aan het succes van de gemeentelijke organisaties. 

Als Data & Informatiemanagement trainee lever je een bijdrage aan een future-proof informatievoorziening binnen de gemeenten. Je gaat aan de slag met uitdagende opdrachten gericht op o.a. (IT) innovaties, data management en digitalisering.

Op dit moment is er nog geen nieuwe startdatum voor het Data- en Informatiemanagement traineeprogramma bekend. Toch enthousiast? Laat dan een bericht achter via ons contactformulier en je hoort als eerste wanneer we weer starten!

Over het data en informatiemanagement traineeship

Tijdens het twee jaar durende traineeship vervul je vier dagen per week een uitdagende data en/of informatiemanagement (D&IM) rol. De vijfde dag ga je samen met je mede-trainees aan de slag met je eigen ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat een opdracht goed bij je past. Daarbij houden we zo goed mogelijk rekening met jouw behoeften, ervaring en ambitie én die van de opdrachtgevers. Is het van beide kanten een match? Dan kun je lekker aan de slag! Naast je eigen project, werk je ieder half jaar samen met je mede-trainees aan een gemeente overstijgende opdracht. Deze opdrachten raken veelal een actueel thema, zoals duurzaamheid, smart cities en innovatie hubs.

Je past niet alleen je kennis toe in de praktijk, je gaat ook één dag per week aan de slag met je eigen ontwikkeling. Om je digital skills een boost te geven, volg je een data & informatiemanagement track speciaal ontwikkeld door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Heb je nog geen ervaring? Dan legt dit programma de basis om te kunnen werken in junior D&IM rollen binnen de overheid. Al wel een relevante studie afgerond of ervaring opgebouwd? Dan zorgt het programma voor passende verdieping en/of specialisatie.

Naast werken aan je technische vaardigheden vinden we het ook belangrijk dat jij je als persoon verder ontwikkelt. Je gaat op onderzoek uit om te ontdekken waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en hoe je daar op jouw manier mee om kunt gaan. Om je hiermee op weg te helpen krijg je trainingen (denk aan persoonlijke visie, omgaan met weerstand en managen van verwachtingen), voer je gesprekken met je talent coach over je ontwikkeling en wissel je ervaringen uit met je mede-trainees.

Een unieke combinatie van werken & leren

Perspectief na je traineeship

Klaar met je traineeship, en dan? We vinden het bieden van perspectief belangrijk. Tegen het einde van je traineeship ga je daarom samen met je talent coach in gesprek over een mooie vervolgstap. Waar kreeg je de afgelopen twee jaar energie van, waar zou je je nog verder in willen ontwikkelen en ook: wat past niet bij jou? Het zijn een aantal vragen die inzicht kunnen geven bij het kiezen voor een volgende stap.

Oud-trainees zijn uitgestroomd in verschillende functies, denk bijvoorbeeld aan Informatie Adviseur, Data Analist of Adviseur Digital Innovation & Smart City.

Is dit iets voor jou?

Jij bent…

 • Hbo of wo afgestudeerd en hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Studieachtergrond maakt niet uit, zolang je maar affiniteit hebt met data en informatiemanagement. Je bent daarnaast leergierig om je verder te ontwikkeling binnen dit vakgebied
 • Nieuwsgierig om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van je hard-skills, wil je ook op persoonlijk vlak
  ontwikkelen
 • Daadkrachtig, ziet kansen en durft deze te pakken, ook al is dat soms best spannend en uitdagend
 • Verbindend. Je houdt van samenwerken en kunt je goed verplaatsen in anderen
 • Vloeiend in de Nederlandse taal. De voertaal binnen de gemeenten en tijdens trainingen en coaching is Nederlands. Daarom vragen we minimaal level B2 in de Nederlandse taal.


Wat we bieden…

 • De mogelijkheid om bij de vier grootste gemeenten in Nederland binnen te kijken en uit te zoeken welke rollen het beste bij jou passen
 • Een salaris van €3200,- bruto p/m en een contract voor 2 jaar. Zijn we na 2 jaar beide tevreden? Dan gaan we samen kijken naar een mooie vervolgstap
 • 44 vakantiedagen, een Individueel keuzebudget (IKB) van 17%, een laptop en telefoon en een NS Business Card welke je zakelijk kunt gebruiken
 • De mogelijkheid om in overleg thuis of op kantoor te werken
 • Een op maat gemaakt programma vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam om jouw data- en informatiemanagement skills op te bouwen of verder te
  ontwikkelen
 • Een eigen talent coach, waarmee je één op één gesprek voert over jouw ontwikkeling. Daarnaast heb je een persoonlijk ontwikkelbudget van €2000,-, welke je kunt inzetten voor extra verdieping of verbreding buiten het programma.

Het Sollicitatieproces

Enthousiast geworden? Hartstikke leuk! Dan ben je vast ook benieuwd hoe het sollicitatieproces eruit ziet. Dat leggen we je graag uit.

Solliciteren

Wil je Data & Informatiemanagement trainee worden bij de G4? Houd deze website en onze socials goed in de gaten. Wij laten daar weten wanneer de nieuwe sollicitatierondes starten voor de nieuwe traineeships. Aanmelden kan t.z.t. via deze website. 

Game time

Na het inleveren van je sollicitatie, vragen we je om een aantal online games te spelen zodat we je beter leren kennen. Op deze manier kunnen we ook beslissingen maken op basis van objectieve data en heeft iedereen gelijke kansen. En ze zijn ook nog eens hartstikke leuk!

Kennismaken

Tijdens dit gesprek onderzoeken we of er een match is en kijken we samen of het D&IM traineeship bij de G4 de juiste plek is voor jou. Je voert een gesprek met één van onze recruiters. We gebruiken jouw antwoorden op de motivatievragen en de uitkomsten van de game als het vertrekpunt voor het gesprek.

Matching day

Dit is de laatste stap in het selectieproces. Tijdens deze dag vertellen we je meer over werken als G4 trainee en heb je een tweede sollicitatiegesprek.

Arbeidsvoorwaarden

Het proces goed doorlopen? Dan feliciteren we je graag! Tijdens de laatste fase nemen we de arbeidsvoorwaarden van het traineeship met je door. En dan tekenen maar! 

Ervaringen oud trainees DATA & IM

"De gemeente is een hele fijne plek om mezelf te ontwikkelen, ik krijg hier alle ruimte en tijd voor".

"Gaat het over hoe we onze digitale ethiek vormgeven, dan kunnen we ervoor zorgen dat we als overheid waardevol én menselijk handelen."