ERVARINGEN G4 TRAINEES

Naast de werkzaamheden in hun functie voeren de trainees gezamenlijk elk half jaar een gemeentebrede poolopdracht uit. Deze poolopdrachten zijn projecten in directe opdracht van een directeur (CIO/CFO) die een actueel thema in de G4 raken. Zo leveren de trainees -naast hun werk binnen de gemeente- een bijdrage aan de G4. De opdracht is er op gericht om de traineepool als groep te laten presteren, waarbij aandacht is voor samenwerking tussen trainees, het aansturen van trainees en het aanleveren van originele en vernieuwde inzichten voor een bepaald vraagstuk.

Bekijk hieronder een aantal ervaringen van onze trainees:

Gloria Sundermann

Gloria Sundermann

Trainee Finance en control

Ik ben Gloria Sundermann, sinds april 2020 werkzaam als trainee Finance & Control bij G4. Na een studie in de richting van Kunst kwam ik er achter dat ik met financiën wilde werken. Iets heel anders, maar dankzij werkervaring in deze richting zag ik mijn kans schoon om te solliciteren op het traineeship en zo de kans te krijgen om opdrachten te doen bij 3 van de vier grootste gemeenten van Nederland. Werken voor de G4 betekent meedraaien aan vraagstukken op grote schaal, voor honderdduizenden burgers. Het geeft een goed gevoel om aan iets te werken dat direct meerwaarde levert voor mensen. Het inwerken op afstand, wat door corona maatregelen nodig was, is een uitdaging. Soms moet je echt volhardend zijn, wil je aan de informatie komen die je nodig hebt. Maar je leert hiervan en wordt steeds beter en efficiënter in het vergaren van alle tools en kennis die je nodig hebt voor een opdracht.

Als trainee draai ik mee als volwaardige collega, met eigen taken en verantwoordelijkheden. Er is genoeg ruimte voor eigen initiatieven en het leren van additionele vaardigheden. Als business controller werk ik veel samen. Ik stel rapportages op, werk mee aan het verbeteren van managementinformatie, maak (kostprijs) analyses en verbind teams en collega’s met elkaar om samen nog meer waarde toe te voegen aan de opgaves waar we aan werken. Het project waar ik het meest trots op ben is het verbeteren van de leesbaarheid van de Utrechtse begroting 2022. Het ging hierbij om meer inzicht in het financiële gedeelte van de programma’s, voor raadsleden en burgers. De verbetervoorstellen die ik heb voorgedragen en vervolgens samen met collega’s heb uitgewerkt, zijn daadwerkelijk opgenomen in de begroting. Je kunt dus echt impact maken als trainee en hoe leuk is het om je eigen werk terug te zien op internet en in het boekwerk!

We hebben een personal coach die ons tijdens het hele traineeship begeleidt. We kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor, advies op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en als mediator als er conflicten zijn. Daarnaast zijn er veel trainingen, inhoudelijk maar ook gericht op persoonlijk leiderschap. Ook is er ruimte om zelf het initiatief te nemen voor een training voor de hele groep. Hierdoor konden we bijvoorbeeld een additionele training PowerBI volgen. Daarnaast heb je veel ruimte om op zoek te gaan naar werkzaamheden die je aanspreken en om jezelf te ontplooien. Ik merk dat ik echt op mijn plek ben en kan volmondig zeggen dat ik heel blij ben met mijn ‘carrièreswitch’.

Michael Stam

Michael Stam

Trainee Informatiemanagement

Ik ben Michael Stam. Na het afronden van mijn master Human Rights, sinds april 2020 werkzaam als trainee informatiemanagement bij G4. Ik werk graag voor de overheid omdat je zo weet dat je bezig bent om het publiek belang te dienen. Als er een vraag langskomt over informatieveiligheid, dan betreft dat de gegevens van iedereen. Gaat het over hoe we onze digitale ethiek vormgeven, dan kunnen we ervoor zorgen dat we als overheid waardevol én menselijk handelen. Dat geeft mij heel veel energie. Wel merk ik dat het thuiswerken mij juist energie kost. Dat geldt voor meer jonge collega’s. Het is belangrijk dat je goed let op wat je nodig hebt daarin. Wat ik juist leuk vind is de afwisseling en het doen van veel korte termijnprojecten. Ik zou zeggen dat mijn werk wordt getypeerd door samenwerken en schrijven. Veel van wat ik doe komt neer op zorgen dat het juiste op papier staat, dat daarin de kennis van iedereen is verwerkt en dat het is afgestemd waar nodig.

Met de trainees hebben we een beslisboom gemaakt over hoe je als gemeente om kunt gaan met innovatie. Ik heb meegeholpen aan het concept en meegeschreven aan de aanpak, en vind dat we als team een heel mooi resultaat hebben opgeleverd. Een medetrainee met een UX-design achtergrond heeft het prachtig vormgegeven en onze opdrachtgever zag het goed in de context passen. Op dit project ben ik trots.

Als trainee neem je een heel ander referentiekader mee, waardoor je soms met heel nieuwe ideeën kunt komen. Het is heel fijn voor collega’s als er zo af en toe iemand roept: maar waarom doen we dit zo? Daarnaast kun je vaak als trainee ook gewoon veel oppakken en snel leren, waardoor je ook op lastige klussen van toegevoegde waarde bent. Je krijgt de ruimte om jezelf als trainee te ontwikkelen. We hebben bijvoorbeeld trainingen gehad in communicatie, tijdsmanagement en projectmanagement. Op meer persoonlijk vlak heb je de begeleiders vanuit je stad, die je om van alles kunt vragen en is er de traineebegeleider waarbij je terecht kunt. Werken voor de G4 betekent voor mij werken aan relevante vraagstukken met impact.

Hui Jiang Hu

Hui Jiang Hu

Trainee Finance en control

Ik ben Hui Jiang Hu, na het afronden van mijn studie Fiscale Economie, sinds april 2020 werkzaam als Finance & Control trainee bij G4. Iets typisch van werken bij de overheid is bureaucratie. Simpele dingen worden soms complex gemaakt met regels, processen en door verdeling van taken. Ik vind mensen en processen interessant en ben nieuwsgierig en leergierig. Er zitten veel interessante mensen en verhalen in de organisaties en dat maakt het aantrekkelijk om voor de verschillende gemeenten te werken. Ik vind het bovendien leuk om complexiteit te versimpelen en duidelijkheid te creëren. Soms kan de vraag waarom de organisatie iets doet al voldoende zijn om waarde toe te voegen. Het helpt daarbij dat je trainee bent, omdat men veelal geduldiger is met trainees. Het leukste is dat ik iedereen van alles en nog wat mag vragen. Men heeft over het algemeen wel tijd om een kop koffie of thee met je te drinken en om iets uit te leggen. Ook nemen de meeste trainees een schat aan kennis en ervaringen mee uit bijvoorbeeld hun studie, waarmee jij de gemeenten juist weer kunt helpen.

Er spelen een heleboel financiën en control gerelateerde projecten bij alle gemeenten die ik gezien heb. Wat de meeste projecten gemeenschappelijk hebben is dat het veelal draait om digitalisering. Bijvoorbeeld hoe je een digitaal dashboard beter kan maken of hoe je een financieel portaal gebruiksvriendelijker maakt. Ik ben trots op de paar maanden die ik gewerkt heb bij het Programmabureau Den Haag Zuid West. Daar heb ik in een korte tijd zoveel geleerd en het team een klein stukje vooruit geholpen met hun financiën. Als ik naar mijn werkweek kijk, dan zijn dinsdagen en donderdagen typische dagen voor overleggen. Die overleggen bereid ik voor op maandag. Op woensdag krijgen we trainingen of werken we aan een gezamenlijke traineeopdracht. Vrijdag is een mengelmoes van alles. Die afwisseling is fijn.

In het traineeship is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In het begin leerde ik algemene zaken zoals: hoe is een gemeente georganiseerd? Wat is financiën en wat is control? Daarna kwamen ook wat meer de softskills en vakinhoudelijke trainingen zoals communicatie en PowerBI. Aan het einde van het traineeship wordt aandacht besteed aan sollicitatietraining en coaching naar een vaste werkplek toe. Tijdens het traineeship werk je samen met collega trainees aan vier verschillende poolopdrachten (eentje bij iedere gemeente). De stuurgroep bepaalt daarbij de groepsgrootte en de verdeling van taken. Terugkijkend op de afgelopen periode heb ik mij goed kunnen ontwikkelen. Ik weet meer over wat ik zelf wil en wie ik ben. Alleen dat al vind ik zeer waardevol.

Ruud van der Kant

Ruud van der Kant

Trainee Finance en control

Ik ben Ruud van der Kant, sinds april 2020 werkzaam bij de G4 als trainee Finance & Control. Ik heb een passie voor overheidswerk, omdat ik overtuigd ben van de rol die de overheid speelt in het leefbaar maken van de maatschappij op verschillende niveau’s: op stedelijk, landelijk en globaal niveau. Beleid vertegenwoordigen waarmee iedereen geholpen is en waarmee de wereld een stukje eerlijker gemaakt wordt, daar sta ik voor. De positie als trainee geeft je een bepaalde stempel waarmee de drempel heel laag is om vragen te kunnen stellen. Het stellen van de juiste vragen zorgt ervoor dat er nieuwe inzichten ontstaan. Finance & Control is vooral gericht op interne processen en daardoor soms wat droog qua stof, dan zie ik weinig direct resultaat van mijn werk. Het wordt in mijn ogen pas leuk als ik echt kan zien waarvoor ik me inzet, wanneer ik naar de stad, naar het kantoor toe kan gaan, en daar met mijn collega’s samen kan werken. Ik haal veel inspiratie en motivatie uit collega’s die zich net als ik met passie en drive inzetten voor de stad.

Ik werk aan projecten waar F&C maar een klein deel van uitmaakt. Vaak zijn dit projecten die een erg breed raakvlak hebben met maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en stedelijke mobiliteit. Dit zijn projecten waarbij heel erg veel afstemming nodig is met personen van verschillende directies binnen de organisatie. Ik ben het meest trots op het project waarbij ik samen met collega’s een SDG-strategie heb opgezet binnen de Gemeente Rotterdam. Hierbij heb ik een sessie georganiseerd waarbij vertegenwoordigers uit Barcelona, Wenen en Rotterdam gepresenteerd hebben hoe zij werken aan hun Sustainable Development Goals. Dit heeft gezorgd voor veel inspiratie en motivatie om dit verder te brengen.

In het persoonlijke ontwikkelingstraject van het traineeship ga je zelf nadenken over je capaciteiten en de activiteiten waar je blij van wordt. Door deze twee dingen aan elkaar te koppelen, kom je er vanzelf achter waar jij je carrière aan wilt wijden. Trainingen en cursussen zorgen er ook voor dat je erachter komt wat je leuk vindt om te doen. Daarnaast heb ik ook een aantal praktische cursussen gevolgd, bijvoorbeeld time management, die voor iedereen een meerwaarde zijn, omdat ze je algemene skills aanleren. Gemeentelijke organisaties staan te springen om jonge en frisse mensen. Zeker de F&C afdelingen hebben in mijn ogen behoefte aan verjonging en wat ‘nieuw elan’. Dit zorgt ervoor dat, als jij een gemotiveerde en energieke F&C’er bent, er een wereld voor je te winnen is.

Lisanne Geschiere

Lisanne Geschiere

Trainee Informatiemanagement

Ik ben Lisanne Geschiere, sinds 1 april 2020 werkzaam als Trainee Informatiemanagement bij de G4 traineepool. Toen ik tijdens mijn Master Bestuurskunde op zoek ging naar een baan, kwam ik de vacature van dit traineeship tegen. Ik dacht meteen: dit is echt iets voor mij! De combinatie van een werktraject, poolopdrachten en een leertraject spraken mij meteen aan. Het is super leuk om mezelf in te zetten voor onderwerpen die ik echt interessant vind. Daardoor ben ik intrinsiek gemotiveerd. De gemeente is een hele fijne plek om mezelf te ontwikkelen, ik krijg hier alle ruimte en tijd voor. Trainees zijn nog niet gewend aan de ‘standaard’ manier van werken. Zij kijken anders naar problemen en zijn kritisch naar waarom dingen gaan zoals ze gaan. Daarom wordt juist aan trainees vaak input gevraagd én dat zorgt er weer voor dat je op hele toffe plaatsen terecht komt.

Voor mij is informatiemanagement de sleutel voor succesvolle veranderingen. Het koppelen van informatie biedt vele kansen voor procesoptimalisatie en voor innovatie. Soms vind ik het een grote uitdaging dat een idee niet zomaar uitvoerbaar is. Vaak moet iets met verschillende lagen afgestemd worden of moet iets heel vaak besproken worden, dat neemt soms veel tijd in beslag. Wat ik juist leuk vind aan mijn functie is dat ik als informatiemanager betrokken ben bij veel verschillende projecten. Daardoor zijn mijn werkzaamheden heel divers. De ene week zit ik bij overleggen om een bepaald proces in te richten en de andere week houd ik interviews of ben ik juist aan het evalueren.

Omdat we door de Corona-situatie veel thuis werken, probeer ik in mijn agenda ruimte in te richten om mijn mede trainees te spreken. Af en toe een wandelbelletje, of een virtueel bakje koffie zorgt ervoor dat je toch verbonden blijft met je collega-trainees. Op de woensdagen hebben we of een pooldag of een trainingsdag. Het hele traineeship is gericht op persoonlijke ontwikkeling. Gedurende het programma heb je cursussen die je met de hele pool volgt. Hierin train je competenties en doe je vaardigheden op. Ook krijg je in het tweede jaar de ruimte om zelfstandig een cursus of opleiding te volgen. Zo ben ik momenteel bezig met een opleiding voor data-analyse. Heel gaaf om mezelf zo te kunnen ontwikkelen.

2017-2019