Informatiemanagement

Als Trainee Informatiemanagement werk je aan uiteenlopende opdrachten binnen het vakgebied Informatiemanagement. Je werkt aan opdrachten waarin je data, organisatieontwikkeling en maatschappelijke opgaven aan elkaar verbindt. Ieder werk- en bedrijfsproces binnen de gemeente heeft informatiebehoeften. Het vak Informatiemanagement raakt dan ook alle onderdelen van een gemeentelijke organisatie; van sociaal domein tot interne bedrijfsvoering en omgevingswet. Probeer maar eens een project te bedenken waarin IT/ Informatiemanagement geen rol speelt. Dit maakt dat je als Trainee Informatiemanagement in staat zult zijn de opgaven van onze tijd aan te pakken. Want dáár gaat informatiemanagement over: het bijdragen aan de gemeente van morgen. Waarbij de maatschappelijke vraagstukken van nú leidend zijn en de burger centraal staat.

Door de digitale transformatie worden werkprocessen, functies en afdelingen fundamenteel anders ingericht. De beschikbaarheid van informatie geeft ons de mogelijkheid om te sturen op de uitkomst van beleid. De omgevingswet biedt een kans om de digitale dienstverlening van de gemeente te verbeteren. Disruptieve technologieën worden toegepast in deze ontwikkelingen binnen de overheid.

De traineeopdrachten zijn veelal analytisch van aard, op strategisch niveau. Tegelijkertijd maak je de vertaalslag naar pragmatische, creatieve oplossingen voor de praktijk van alledag. Klik hier voor een aantal voorbeelden.

Bekijk hier de volledige infographic van het traineeprofiel voor de trainee Informatiemanagement.

Solliciteren

Op dit moment is de inschrijving gesloten.