over g4

Ontstaan en missie

De vier grootste gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vertegenwoordigen samen bijna 2.5 miljoen inwoners.

Deze samenstelling heet ook wel de G4 en heeft als doel om de onderlinge samenwerking te bevorderen en samen te leren en innoveren.

Door gebruik te maken van elkaars kennis en expertise kunnen de vier gemeenten gezamenlijk meer waarde creëren voor hun inwoners. 

Het G4 traineeship is vanuit het G4 samenwerkingsverband opgezet.  

De Missie van de g4:

Kennisdeling, innovatie en verbinding stimuleren tussen de gemeenten

  • Een aantrekkelijke werkgever te zijn voor jong hoogopgeleid talent
  •  Jong talent een betekenisvolle start van hun carrière te bieden in de richting Data & Informatiemanagement of Finance & Control
  •  

Ons manifest, waar we voor staan

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag & Utrecht. Samen vormen ze het hart van de Randstad. Politiek, bestuurlijk én sociaal-cultureel. Met de G4 als unieke stad-overstijgende samenwerking. Meer verbinding, kennisdeling en innovatie. Samen werken aan een betere leefwereld voor bijna 2.5 miljoen inwoners. 

Woningnood, digitalisering, de transitie naar een duurzamere wereld. De stedelijke uitdagingen stapelen zich in hoog tempo op. Innovatieve oplossingen vragen om een nieuw perspectief met een blik op de toekomst. Een nieuwe generatie digitale en financiële specialisten. Specialisten met een onbevangen blik vanuit hun expertise Data & Informatiemanagement of Finance & Control. Intrinsiek gedreven om publieke waarde te creëren. 

Onderdeel zijn van dit G4 traineeship betekent een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven op grote schaal. Impact maken op miljoenen inwoners. In verbinding met de organisatie, de inwoners en de stad. 

In twee jaar tijd leer jij aan het roer te staan van je persoonlijke ontwikkeling. Samen met je mede-trainees op avontuur. Een zoektocht naar jezelf, met pieken en dalen. Dat vraagt om reflectie, moed en een nieuwsgierige blik naar jezelf en je omgeving. De verschillende opdrachten en begeleiding helpen je op weg om expertise op te bouwen en je eigen kleur te bekennen. Met een diverse en inclusieve groep van trainees, opdrachtgevers en collega’s. Ook een plek met perspectief na 2 jaar. Samen gaan we op zoek naar het pad dat jij na je traineeship verder bewandelt. 

Zo word je onderdeel van een waardevol gemeente-overstijgend netwerk. Waar ruimte is voor iedereen met een missie. Een missie om samen te werken aan die betere leefwereld voor bijna 2.5 miljoen inwoners. Voor vandaag en voor de toekomst!

 

Onze Trainees

DSC02374

Sanjay ghosh

DSC02283

evelyn leiva deantonio

DSC02512

oumaima nedoui

DSC02597-Edit

jason fick

DSC02195

Hui jiang hu

DSC02540

hidde kamst

DSC02750-Edit

Lisanne geschiere

DSC02770-Edit

robin kennedy van dam

DSC02712-Edit

jonas de leeuw

DSC02619

myrna schwering

DSC02719-Edit

thomas thijssen

jij?

Frequently asked questions

Lees hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. 

Staan je vraag en antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wat zijn de startmomenten van het G4 traineeship?

We starten om de 2 jaar met het G4 traineeship. Het volgende startmoment is in 2024.

Wat voor opdrachten kan ik verwachten?

De opdrachten zijn divers en verschillen per gemeente. Binnen het Finance & Control traineeship kun je denken aan functies als projectcontroller, beleidsmedewerker en financieel adviseur. Als je aan de slag gaat binnen het Data & Informatiemanagement traineeship zijn rollen als beleidsadviseur duurzaamheid, informatieadviseur, of data analist veel voorkomend.

Welke studieachtergrond moet ik hebben?

Elke studieachtergrond is welkom. Wel is het van belang dat je affiniteit of interesse hebt met Finance & Control óf Data & Informatiemanagement.

Kan ik zelf een opdracht kiezen?

Vanuit je eigen behoefte ga je in overleg met je begeleider kijken welke opdracht het beste bij jou past.

Hoe ziet het team met trainees eruit?

Je vormt een team met 12-14 andere trainees. Samen volg je het ontwikkelprogramma met trainingen, intervisie en andere activiteiten. Iedereen werkt aan een eigen opdracht binnen 1 van de 4 gemeenten.

Wat houdt individuele begeleiding in?

Twee jaar lang krijg jij 1-op-1 coachgesprekken van jouw coach gericht op jouw eigen ontwikkeling. Daarnaast krijg je inhoudelijke begeleiding van jouw manager en/of een senior-collega. 

Kan ik (deels) thuis werken?

Ja. Dit kun je in overleg met jouw opdrachtgever afstemmen. Alle trainingen samen met je team zijn wel fysiek op locatie.

Kan ik dit traineeship volgen naast mijn huidige studie of werk?

Dit raden wij af. Het traineeship is een fulltimebaan waarbij je vijf dagen per week werkt. Dit is vrij intensief.

Moet ik in 1 van de 4 gemeenten wonen om aangenomen te worden?

Nee, dit is geen vereiste om aangenomen te worden voor het G4 traineeship.

Zijn de arbeidsvoorwaarden onderhandelbaar?

Nee. De arbeidsvoorwaarden staan voor elke trainee vast en is hetzelfde voor beide traineeships.

Heb ik zicht op een vaste baan na het afronden van het traineeship?

Het traineeship biedt een mooi begin voor een carrière bij een van de G4 gemeenten. Na afronding van de twee jaar als trainee kijk je met je begeleider naar de mogelijkheden. De praktijk leert dat de meeste trainees na hun tweejarig programma snel instromen bij een functie waar zij energie van krijgen.

Ik ben bijna afgestudeerd maar ik heb mijn diploma nog niet ontvangen. Kan ik solliciteren voor het traineeship?

Ja! Als jij binnen 3 maanden jouw diploma behaalt na de start van het traineeship kun je solliciteren.